TRADUCERI SIBIU

 

Procedura de inmatriculare automobil

Pachetul de servicii include: consultanta privind documentele necesare inmatricularii auto, redactarea formularelor necesare inmatricularii, asistenta omologare / autentificare RAR, inscrierea autovehiculului la Directia Impozite si Taxe Locale (in vederea impozitarii), obtinerea deciziei / adeverintei privind timbrul de mediu (include plata acesteia la Trezorerie), inmatricularea auto la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.


Descrierea procesului de inmatriculare auto - pas cu pas


RAR (Registrul Auto Roman) - Astfel, la primul pas in vederea inmatricularii, cel de la RAR (Registrul Auto Roman), putem oferi asistenta privind efectuarea urmatoarelor proceduri:

  • omologarea individuala (aceasta se efectueaza in cazul autovehiculelor noi sau uzate achizitionate direct de proprietar din alte state) - mai exista si omologarea de tip care se efectueaza, de regula, de catre importatorii sau dealerii de autovehicule si acestia pun la dispozitia cumparatorului documentele eliberate de RAR, necesare in procesul de inmatriculare.
  • identificarea sau autentificarea (aceasta se efectueaza pentru autovehiculele uzate achizitionate din alte state sau pentru cele din tara, de fiecare data cand sunt supuse unui transfer de proprietate).
  • inspectia tehnica periodica (se efectueaza atat autovehiculelor uzate achizitionate din alte state, cat si tuturor acelora din tara, de regula la interval de doi ani).

Traducerea documentelor vehiculului - vezi lista de pret la traduceri.


Inscrierea autovehiculului in vederea impozitarii, la Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL) a sectorului de domiciliu/sediu social, in termen de 30 de zile de la achizitionarea autovehiculului.


Depunerea dosarului la Administratia Financiara de sector sau, dupa caz, la contribuabili mijlocii sau mari, pentru a obtine decizia privind timbrul de mediu (in cazul in care pentru autovehiculul in cauza nu s-a platit niciodata aceasta taxa) sau adeverinta din care sa reiasa restituirea/nerestituirea taxei pe poluare (in cazul in care pentru acest autovehicul a fost platita taxa la prima inmatriculare). Suma inscrisa in decizia privind timbrul de mediu se achita, in functie de sector, la Administratia Financiara sau la Trezorerie.


Achitarea celorlalte taxe de inmatriculare, respectiv taxa de certificat de inmatriculare care are valoarea de 49 de lei si pe care o incaseaza CEC-ul sau Posta Romana si taxa de inmatriculare, cu valoarea de 90 de lei, pe care o incaseaza DITL-ul, CEC-ul sau Posta Romana, taxa pentru placutele de inmatriculare in functie de preferintele dumneavoastra (pentru lista de preturi acceseaza linkul drpciv.ro).


Incheierea unei asigurari obligatorii (RCA), pe numele proprietarului, cu o valabilitate de cel putin sase luni, fara de care autovehiculul nu va putea fi inmatriculat.


Depunerea dosarului la Serviciul de Inmatriculari. Acesta trebuie sa contina toate documentele eliberate de institutiile enumerate mai sus.


Prin intermediul serviciilor noastre de inmatriculare auto, echipa noastra va poate reprezenta in toti acesti pasi, cu imputernicire din partea persoanelor juridice sau cu procura notariala, in cazul persoanelor fizice.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta telefonic sau prin email confom datelor din pagina de contact).